Supergod kaka!! Om du inte vill göra den glutenfri så tillsätt 2 dl vetemjöl istället för den glutenfria mixen.
180 grader
100 g smält smör
2 dl socker
2 ½ dl glutenfri fin mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 stjälkar rabarber
ev. 1 dl blåbär
socker
Smält smöret och rör sedan i resterande ingredienser i kastrullen och tillsist ett ägg i taget. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form med löstagbar kant. Skär rabarbern i bitar och lägg på smeten, strö eventuellt över blåbär också och strö tillsist lite socker över. Grädde i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Servera med vaniljvisp.
180 grader
100 g smält smör
2 dl socker
2 ½ dl glutenfri fin mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 stjälkar rabarber
ev. 1 dl blåbär
socker
Smält smöret och rör sedan i resterande ingredienser i kastrullen och tillsist ett ägg i taget. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form med löstagbar kant. Skär rabarbern i bitar och lägg på smeten, strö eventuellt över blåbär också och strö tillsist lite socker över. Grädde i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Servera med vaniljvisp.
Alltid bra med glutenfria recept:)
SvaraRaderaJättegod glutenfri kaka! Har en son som inte kan äta gluten och han gillade den också jättemycket. Den kakan kommer jag att göra fler gånger. Ha det bra!
SvaraRaderaAnette Evaldsson 20/8 2012
Mmm.. Ser jättegod ut! Ska spara. Verkar perfekt att bjuda på om man får allergiska gäster, men jag måste erkänna att jag blir sugen på att smaka själv också. ;-)
SvaraRaderaBra med ett glutenfritt recept!!www.sportochspelkocken.se
SvaraRaderaJättebra att du gör glutenfria alternativ!!www.sportochspelkocken.se
SvaraRaderaMums!
SvaraRadera